På köpet

Eftersom jag köpte husvagnen i februari fick jag välja tillbehör i affären. Dessa saker valde jag:

Cykelhållar-fäste. Så att vi kan ta cyklar med till Malung.

Husvagnsspeglar.

En förtältsmöbel som påminde om denna. Skafferi ?

Ett stort bord. Gjorde dock det dumma misstaget att inte lyfta det själv innan jag köpte det. Tog för givet att det var lättviktsmöbler de sålde, men ICKE. Provlyfte hemma och... Funderar starkt på att sälja det och köpa ett lättare.

En helg vid symaskinen senare.

De "Kurmit-gröna" gardinerna åkte ut fortare än kvickt och en tur till Jönköping senare var de orangefärgade dynorna täckta med svart fleece (jag vet, fleece är kanske inte idealmaterialet, men orkar inte sy om dynorna nu). På Ikea hittade jag genast ett tyg jag tyckte om, och mammas symaskin åkte fram. En symaskin som hade sina bästa dagar på 80-talet och nu har diverse dumheter för sig. Som att "slita" av tråden vid sicksack varannan decimeter. Det tog sin lilla stund, men jag gav mig inte.



Resultatet:


Lite småpill kvar, lilla sittgruppen saknar filtar. Bild på denna kommer.

Från (Dorotea) Bromölla with <3

Fredag 25/3 hämtades pärlan hem.









Trevliga Husvagnsexpo i Bromölla tyckte att jag skulle fira premiärturen med den här:


Lundegård v. 27 bokat.



Vår kommande hem 1-9/7. Plats 347. Hade önskat en bättre plats, men alla "bättre" var bokade. Bodde på grannplatsen Öland-09 och det var helt okej. Om det är för långt att gå till servicehusen får vi väl cykla!


Tragiskt

Googlade lite för att finna inspiration till min husvagn. Den här vagnen blev verkligen fräch och fin innuti. Men strax efter renoveringen blev vagnen totalförstörd i en olycka.



Läs om denna vagn på bloggen Mitt i Livet.

Slott- eller förtälts-funderingar

Längtar efter att få inreda vagnen efter mitt tycke och smak. Har lite beslutsångest för om jag ska göra om dynorna i år eller nöja mig med annat "piff".

Slottet (förtältet) MÅSTE i alla fall inredas, ett tråkigt standard-lättvikts-bord, några stolar och... En Flamingo naturligtvis!



Denna miljövänliga dekoration laddas av solljus, och har LED-lampor vilket innebär låg energiförbrukning. Finns på Ikea och kostar 199 kr.

Tål att funderas på!

Tidning

Kanske dags att prenumerera på någon tidning... De har Husvagn och Camping hos Tidningskungen, till ett bra pris. Någon som har erfarenhet av denna tidning?



Litteraturtips



Eriksson, Leif (2006). Camping. Vem hur och varför.

Min bibel:

Olevik, Josefin (2009). Campingland. En berättelse om flintastek, flukthål och förtältsromantik.

25 mars

Just nu går tiden otroligt sakta. Jag bara väntar in den 25:e mars. Då ska jag åka ner till Husvagnsexpo i Bromölla för att hämta hem min efterlängtade husvagn, som jag den 12/2 var nere och köpte. En Polar 445 från 1984.

http://nittebjerger.dk/depot/99_pdf/polar-1984.pdf

I veckan beviljades min semester, och tur är väl det. För sommaren är sedan länge planerad. V. 26-29 kommer jag ha mitt livs första planerade semester, och ganska många av dagarna planeras spenderas i husvagnen.

Preliminär planering:
  • V. 26 Några dagar på västkusten med mamma, givetvis ett Ullaredsbesök. På fredagen rullar vagnen vidare till Lundegårds Camping på Öland, där den årliga dansveckan, v. 27, har sin start på lördagen.
  • V. 27 Dansveckan, Lundegårds Camping
  • V. 28 Vilken route det blir är ännu ej klarlagt, antingen Bohuslän-Värmland-Dalarna, eller Östergötland-Värmland-Dalarna. Dansas ska det göras på vägen mot meckat Malung, det är ett som är säkert.
  • V. 29 Malung, en vecka på Skinnarvallen är bokad.

24 år och husvagnsägare. Hur hände det?,  kanske någon undrar. Jo. För ca 3 år sedan, sommaren 2008, befann jag mig på Ydre countryfestival. Det var innan jag blivit riktigt fast i dansträsket. Då bodde jag i tält en helg, det spöregnade och var lerigt. Redan då började husvagnsdrömmarna etsa sig fast. Sommaren därpå, 2009, hade jag min Ölands-premiär, bodde åter i tält men hade tillgång till ett förtält. Och det såg ju så mysigt ut. Så jag påbörjade kampanj "köpa husvagn" med familjen. Ingen hade någonsin intresserat sig för husvagns-camping, och så var inte fallet nu heller. En vecka tjatade jag, sen tog jag min Ford Ka-99 och drog till Malung. Tog med mig min vän Fru Pettersson (vi fruar varandra i vänkretsen, men ingen är gift). 4 dagar tillsammans i ett minimalistiskt barnrum, i ett "ensam-mamma-söker-radhus", ni vet ett sånt med 2 våningar och en liten trädgård, som hade hyrt ut till 13 okända personer. För 350 kr/natt/person. Ocker. Malung var trevligt men boendet drog ner humöret. När bilen var tankad, och vi lämnade Malung sa jag: "Om två år kommer jag tillbaka med min V70 och husvagn".

När jag kom hem hade mamma köpt en bok i namnsdagspresent. För att avskräcka mig från husvagnsliv.  "Campingland. En berättelse om flintastek, flukthål och förtältsromantik.", av Josefin Olevik. Jag har läst den utan och innan. Och jag blev inte avskräckt. Den har blivit min bibel.
En Polar av samma modell. Bilder på min kommer.



Anledningen till att det dröjde två år, var att jag studerade. Sommaren 2010 hade jag sjuksköterskeexamensbeviset i handen, och kunde genast börja spara. Jag vägrar ta lån. Och är jag målmedveten kan jag leva på existensminimum en tid för att få vad jag vill. V70:n blev en V40, men annars höll jag mig till planen. Och den 25:e hämtar jag vagnen.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0