Glyttinge Camping 110520-110522

Så var det dags. Premiärturen som vi alla väntat på med spänning. Efter att ha packat in nödvändiga prylar i bilen, begav vi oss så norrut, mot Vaggeryd för att koppla till vagnen. Här stötte vi på problem, då jag inhandlat en ny säkerhetswire, då den andra rostat sönder. Denna krok var omöjlig att få på handbromsen, men ett besök på Jojjas och inhandlande av en karbinhake löste problemet (min brilianta idé, om jag får skryta). Efter en pizza på Tiger, var vi på väg. Första stoppet blev en snabb shoppingtur på Citygross på Mobilia i Mantorp, sen var vi redo för en helg i krokarna kring Linköping.

Glyttinge Camping intogs av oss tre tjejer, och väckte en del uppmärksamhet. "Var har ni karlen?" fick vi både bekräftat i ord och i blickar. Men efter som att också "Kvinnor kan" fixade vi med visst samarbete både parkering, installering, och montering av förtält (nåväl, partytält denna gång), samt möbler. Den sladd som medföljde vid köpet, ca 20 cm lång, räckte naturligvis inte, och vi var ju tvugna att ha el, så ett besök på Biltema senare var jag en 10 meters-3-fas-kabel rikare- och 300 kr fattigare.



Huvudmålet med resan var ju Stora dansfesten, som tidigare år varit succé. Lika nöjd med dansen är jag inte i år, men med själva resan är jag grymt nöjd. Det är liksom trevligt att bara åka iväg.

Ett delmål vi tidigare bestämt, var en tur till Cloetta i Ljungsbro. I deras butik kan man få 2a-sorterings-choklad till mycket förmånligt pris (och snålänningar i kombination av chokladmonster är vi ju). Köpte (inte bara till mig själv) 10 st Kexchoklad, 40 st Sportchoklad, 5 st dubbel-plopp och en påse Blåbärs-kexchoklad (enligt innehållsförteckning helt utan blåbär) för endast 130 kr. Helt ooooootroligt.



Alexandra föreslog så trevligt Bergs slussar, när vi ändå var i trakten, och det var faktiskt riktigt trevligt att få se några segelbåtar ta sig igenom slussen i Göta kanal. En glass i solen, med utsikt över Diana och en mycket fin minigolfbana blev det också.


Laddade för kvällens dans fick Hanna och jag för sig att leka lite på lekplatsen och ta lite roliga kort. Denna fotosession kunte slutat illa då jag nära på bröt näsbenet, men det var det värt.


"Allt går, och det som inte går går ändå"

I <3 Dalarna

Dalarna har så länge jag kan minnas lockat mig. Började fascineras av Dalarna redan i barnaåren, när mamma läste Pelle Svanslös för mig. De firade midsommar i Leksand, och redan där och då föddes en dröm, att få fira midsommar i Leksand. Jag fick nöja mig med träskor, men en dag, då SKA jag fira midsommar i Leksand.

Lite senare fastnade jag för Dalahästar. Jag tycker att de är så vackra, de behöver inte vara traditionella, utan kan vara enfärgade och i andra material än de traditionella.

Vasaloppet har jag följt framför tvn, så länge jag kan minnas. Vilket också ledde till att jag började åka själv (om än de kortare loppen). Sen råkar ju även Dansbandsveckan i Malung, samt Sälen ligga i Dalarna.

Och de söta små härbren sen, de ska jag bara inte tala om... Dalarna väcker helt enkelt min inre "Ernst Kirchteiger"...

I morse läste jag en tidning "Siljan", med olika turistaktiviteter runt just Siljan. I denna tidning förekommer detta mönster ganska ofta, i olika tappning.


I ca 3 år har jag drömt om att göra en dalahäst-tatuering, mellan skuldrorna. Har dock varit mycket velig i hur denna ska se ut. Är inte sugen på en med färg, och svart känns tråkigt. En kändes opropotionelig, och jag var ett tag inne på att göra två. Nu har jag dock inspirerats av denna bild, och bestämt mig för att en häst omgärdad av kurbits, skulle vara trevlig... Snodde bilden från en blogg, och klistrade själv in hästen. Det ser lite B ut, men ska naturligtvis få den uppritad bättre. Sen skulle jag vilja byta ut blommorna mot Blåklockor, som är Dalarnas landskapsblomma. Vill NU!!!








Längtan

Det finns bara ett mål i sikte just nu, semestern! Vi förbereder oss på alla sätt och vis, t.ex. genom att vi såg "Vi hade i alla fall tur med vädret" till Fredagsmyset i fredags. Skriver listor, planerar. Nu ska tydligen även jag och Alexandra gå en kurs hos Hanna, så fort som möjligt.

Premiären är det dock bara fåtal dagar kvar till, inte ens två veckor. 11 dagar, sen blir det säsongspremiär. Troligtvis på Glyttinge Camping, utanför Linköping. Och vad ska vi där och göra? Jo. 20-21/5 anordnas årligen Stora Dansfesten i Linköpings FP. Och jag kommer naturligvis hålla till i Rotundan där ungdomligare dansarna och modernbanden håller till.





3:e året, och jag kan inte säga att de 2 första har varit fy skam. Ska man klaga, så har det varit värmen då. Det har tillockmed stått en dimma över Rotundan, av alla svettiga dansare som möter småkylig (långt ifrån kall) försommarkväll. Det är med pirr i hjärtat jag minns alla Halelulja Moments jag har fått uppleva i den stan. På dansgolvet alltså!

Förutom vi rutinerade (Alexandra och jag) har vi i år en ny i gänget som ska få uppleva detta underbara: Hanna.

Längtar!

Tältet testat

Vilken tur att jag bestämt mig för att testa tältet före Öland. Morfar och jag stod och klurade i 4 timmar i tisdags. Tungt var det också. Så är det nån som anmäler sig frivilligt att hjälpa till vid montering tages hjälpen tacksamt emot.
  • Första biten gick problemfritt med hjälp av siliconspray. Tältet träddes på. Sen kom problemen.
  • Tältet var ett Isabella Penta, med 6 st hörn, dvs 6 st hörnpinnar. Bitarna var märkta med höger och vänster, nummer osv. Men det fattade ju inte vi.
  • Först fanns det bara 3 st hörn-bitar. Vi vände och vred, drack te, vände lite till. Sen gick jag in i vagnen och letade, helt osökt fanns de 3 saknade hörnen på en helt annan plats än de andra.
  • Så ja, nu blev det lättare. Men, hm, är det inte lite konstigt snett ändå? Jo, mkt riktigt, vi hade tänkt fel med höger och vänster. Man ska tydligen stå i vagnen och ta höger därifrån. Inte titta på vagnen framifrån.
  • Provisoriskt, ej spänt blev det så här:


Skickat ett mail med några detaljer som saknades, till Husvagnsexpo. En liten grej att kroka i tältet i på vagnen som gick sönder tex... men det är bara att skruva dit en ny... Mkt positivt överaskad av att ett tält från -89 kan vara så fräscht. Grått också, ej 4 nyanser av brunt.

Men så mycket det vägde förstår jag om det inte är använt- bara pinnarna vägde typ 100 kg.

sköna maj- och snö

Sommaren har varit här- och vänt. Befinner mig i Vaggeryd för lite husvagnsdon. Testa tältet tex. Får se hur det blir med det. På väg hem från Jönköping efter en shoppingstund på Ikea etc., snöade det. Vit snö låg på marken och temperaturen på nollan. Lovande inför fröjden- premiären på onsdag. Not. Men i år ska jag vara förberedd! Raggsockor och mössa kanske? Dags att sova om. Jobbat tre nätter.

RSS 2.0